Sexhdja e zgjatur !

Tregim nga jeta e profetit Muhamed  ( Paqja qoftë mbi të dhe Familjen e tij) . Gjethet jeshile të hurmave fluturonin poshtë rrezeve të diellit atë ditë kur nipi i vogël i Pejgamberit (s.a.a.), Hasani...

MISIONI I REVISTËS VLERA

Në emër të Allahut të Mëshiruesit, Mëshirëbërësit! MISIONI i revistës  “VLERA”  është që të dëshmojë dhe manifestojë vlerat etiko-morale, tradicionale, religjioze dhe shoqërore, duke sendërtuar pozit...

BISEDA ME VETVETEN

BISEDA ME VETVETEN     Shpeshherë, kur dëshirojmë të flasim diçka, fillojmë me fjalët se “kohët e fundit punët nuk janë mirë”, apo ndonjëherë rrëqethemi kur ulemi para televizionit për t’i përcjellë ...

NEVE NUK NA TAKON POSHTRIMI

Autor: Natyre Byqmeti Muhameti Sa herë që në një cep të botës ndodhin tragjedi të mëdha dhe gjenocide, kjo gjithnjë ka qenë një shenjë se të gjitha vlerat morale dhe religjioze janë tradhtuar nga një...

DITURIA DHE SHPËRBLIMI

Dituria dhe shpërblimi Një burra plak u paraqit një ditë para një burri të mençur, pranë të cilit kishte edhe njerëz të tjerë dhe e pyeti atë për një hall që ai kishte. Burri i mençur u mendua pak dh...

BËRJA E VETES

Bërja e vetes  Autor: Bahonar  & Beheshti  Njeriu i Islamit është konstruktiv. Ai e ndërton vetveten dhe mjedisin rrethues të tij. Suksesi i tij në ndërtimin e mjedisit të tij varet nga suksesi i...